Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση σε 33 Classic Business Rooms στο NJV Athens Plaza
Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση σε 33 Classic Business Rooms στο NJV Athens Plaza

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση σε 33 Classic Business Rooms στο NJV Athens Plaza

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε €2,5 εκατ.
RE+D magazine
23.05.2024

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση 33 δωματίων του NJV Athens Plaza προσφέροντας στους business and leisure travelers ακόμη πιο άνετες διανυκτερεύσεις.

Τα νέα δωμάτια διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα, σύστημα φωτισμού πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο, κουφώματα αλουμινίου νέας τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα, και άρτιο κλιματισμό, παροχές που προσδίδουν ευεξία και άνεση στον χώρο.

Ο κύριος χώρος των δωματίων καθαιρέθηκε από όλα τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία και αναδείχθηκε με γνώμονα την απλότητα, δίνοντας την αίσθηση της ήσυχης πολυτέλειας και οικειότητας. Έγινε εφαρμογή φυσικών υλικών, η παλιά μοκέτα αντικαταστάθηκε από δρύινο δάπεδο, οι τοίχοι επενδύθηκαν με ξύλινες δρύινες επενδύσεις, ταπετσαρία σε γήινα χρώματα και υφασμάτινα στοιχεία διαμορφώνοντας έναν αρμονικό συνδυασμό με την εναλλαγή μεταξύ σκληρών και μαλακών επιφανειών.

Τα λουτρά ανακατασκευάστηκαν πλήρως, με την αποξήλωση όλης της παλιάς υδραυλικής εγκατάστασης και αντικατάσταση με μία νέα, σύγχρονη εγκατάσταση που συμβάλει στην άνεση του δωματίου με τη χρήση ηχομονωτικών σωληνώσεων και επιτρέπει την εύκολη συντήρηση τους, καθώς η νέα εγκατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης επιτρέπει την αποκοπή του κάθε δωματίου ξεχωριστά αλλά και της κάθε παροχής.

Η εγκατάσταση του συστήματος αυτοματισμού KNX αποτελεί τον πυρήνα της τεχνολογικής αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκε. 

Μια από τις βασικές λειτουργίες του KNX είναι η αυτοματοποίηση του φωτισμού και του κλιματισμού, επιτρέποντας στο ξενοδοχείο να προσφέρει ένα εξατομικευμένο περιβάλλον σε κάθε επισκέπτη. Κατά την άφιξη του, ο φωτισμός ενεργοποιείται αυτόματα σε κατάλληλα σημεία του δωματίου, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, ο κλιματισμός ρυθμίζεται στην ιδανική θερμοκρασία για άνετη διαμονή, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει αυτές τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Εκτός από την αύξηση της άνεσης των επισκεπτών, με το σύστημα KNX οι διαδικασίες διαχείρισης και παρακολούθησης γίνονται αυτοματοποιημένες και διαδικτυακές. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι μπορούν να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις λειτουργίες του κτιρίου από οπουδήποτε με τη χρήση ειδικών εφαρμογών ή διαδικτυακών πλατφορμών. Αυτή η ευελιξία διευκολύνει τη διαχείριση του ξενοδοχείου και επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση σε οποιεσδήποτε ανάγκες ή αλλαγές. Έτσι το προσωπικό του ξενοδοχείου μπορεί να παρέχει πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως την προετοιμασία του δωματίου πριν την άφιξη του επισκέπτη ή την παρακολούθηση λειτουργιών όπως “make my room” και “do not disturb” σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη.