Ο Δήμος Αλίμου αποκτά ποδηλατόδρομο
Ο Δήμος Αλίμου αποκτά ποδηλατόδρομο

Ο Δήμος Αλίμου αποκτά ποδηλατόδρομο

Το έργο είναι συνολικού ύψους €3 εκατ. και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
RE+D magazine
03.02.2023

Ακόμη πιο φιλική πόλη στο περιβάλλον θα γίνει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αλίμου καθώς αποκτά νέο ποδηλατοδρόμιο.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης θα δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος μήκους σχεδόν 5 χλμ.

"Πρόκειται για ένα νέο μεγάλο έργο του Δήμου Αλίμου, που κάνει ακόμα καλύτερη την πόλη μας, πιο φιλική στο ποδήλατο, πιο ασφαλή στην κυκλοφορία" τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Όλο το κόστος του έργου αγγίζει τα 3.000.000 € και το ποσό θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου ο Δήμος υπέβαλε πλήρη φάκελο, διεκδικώντας κι εξασφαλίζοντας τα χρήματα αυτά.

"Ο ποδηλατόδρομος θα ξεκινάει από την περιοχή του μετρό στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, θα κάνει έναν κύκλο στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου κοντά στη Βενιζέλου, από τη Βενιζέλου θα βγαίνει Ήρωος Μάτση, θα ακολουθεί τη διαδρομή Ιωνίας, Στυμφαλίας δηλαδή πίσω από την περιοχή του JUMBO, θα βγαίνει στην Αλίμου και από την Αλίμου θα κατεβαίνει όλη τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Εκεί θα συναντιέται και θα κουμπώνει με τον μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που ήδη σχεδιάζει το κράτος από κοινού με τους έξι δήμους της περιοχής, ο οποίος θα ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φτάνει μέχρι το Δημαρχείο της Βούλας. Στο σημείο εκείνο θα καταλήγει και η πράσινη πολιτιστική διαδρομή που θα διατρέχει τον Άλιμο, το Φάληρο εν συνεχεία, και θα καταλήγει στην Καλλιθέα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.