Νοικιάστηκε το Τουριστικό Περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας
Νοικιάστηκε το Τουριστικό Περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας

Νοικιάστηκε το Τουριστικό Περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του σημαντικού ακινήτου.
RE+D magazine
24.11.2023

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ολοκλήρωσε την υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, ενός ακόμη εμβληματικού ακινήτου του χαρτοφυλακίου της σε μία από τις ομολογουμένως ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το όσα προέβλεπε ο σχετικός διαγωνισμός τον οποίο προκήρυξε η ΕΤΑΔ τον Νοέμβριο του 2022 η διάρκεια της μίσθωσης είναι 15 έτη με δυνατότητα παράτασης επιπλέον 15 ετών.

Το Τουριστικό Περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας (Εστιατόριο-Αναψυκτήριο) βρίσκεται στη θέση Κογκού, συνολικού εμβαδού 498,23 τ.μ. το οποίο  βρίσκεται σε παραθαλάσσιο οικόπεδο συνολικής έκτασης 1.530,49 τ.μ. στην παραλία Παλαιοκαστρίτσα του κόλπου Αγίου Σπυρίδωνα, νότια του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Το ακίνητο αρχικά κατασκευάστηκε το 1932, ενώ μετασκευάστηκε σε τουριστικό περίπτερο «ΞΕΝΙΑ» στις αρχές του 1950 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).  

Να σημειώσουμε ότι το ακίνητο απέχει 25χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, 27χλμ από τον διεθνή αερολιμένα και 20χλμ. από τη Μαρίνα σκαφών αναψυχής του νησιού στην περιοχή Γουβιά και μέσω της αξιοποίησης του αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα υποδομή υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.