"Μπλόκο" στην Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού από 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού
"Μπλόκο" στην Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού από 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

"Μπλόκο" στην Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού από 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

RE+D magazine
18.05.2022

Νέους "σκοπέλους" καλείται να ξεπεράσει το έργο της «Διπλής Ανάπλασης», στον Βοτανικό και την Λεωφόρο Αλεξάνδας ύστερα από την απόφαση 59 μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που έβαλαν "μπλόκο" στην επικύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο. που διεξήχθη στις 30 Μαρτίου και είχε εγκρίνει τις τρεις συμβάσεις του έργου και τη «μεταφορά» του συλλόγου στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη στις 30/3 είχε εγκρίνει με ποσοστό 68,5% (2.051 στις 2.985 έγκυρες ψήφους) το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» (και τις συμβάσεις με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα), ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή της νέας ποδοσφαιρικής αρένας χωρητικότητας περίπου 38.500 θέσεων και του νέου αθλητικού κέντρου του Α.Ο. 7.200 τ.μ. στον Βοτανικό.

Για να επικυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, επειδή ακριβώς αφορά θέμα παραχώρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μεταφοράς των δικαιωμάτων του στο νέο γηπεδικό complex στο Βοτανικό, έπρεπε να πάρει μία τυπική έγκριση από δικαστήριο κι εν προκειμένω απ' το Διοικητικό Εφετείο.

Η όλη διαδικασία είχε οριστεί για εχθές 17/5, ωστόσο 59 μέλη του Ερασιτέχνη είχαν ενημερώσει εδώ και δύο εβδομάδες, πως θα έκαναν κίνηση για να προσβάλλουν την απόφαση της Γ.Σ. στο Διοικητικό Εφετείο. Παράλληλα, η ίδια ομάδα μελών κατέθεσε κι αγωγή εναντίον της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επικαλούμενοι πως: α) Δεν υπερψήφισαν την απόφαση τα 2/3 του συνόλου των μελών του Ερασιτέχνη, αλλά τα 2/3 όσων ψήφισαν στη Γ.Σ. και β) Δεν έπρεπε να ισχύσει η επιστολική ψήφος.

Η πλευρά της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μαζί με την ΠΑΕ, το Δήμο Αθηναίων, αλλά και την κυβέρνηση, μελετούν ήδη από χθες όλα τα νομικά δεδομένα της υπόθεσης κι ετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις προς τους «59», προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα επί του έργου της «Διπλής Ανάπλασης».