Μισθωτής "άγκυρα" στον Πύργο Πειραιά ο ZARA
Μισθωτής "άγκυρα" στον Πύργο Πειραιά ο ZARA

Μισθωτής "άγκυρα" στον Πύργο Πειραιά ο ZARA

Ο όμιλος Inditex μισθώνει κατάστημα συνολικής επιφάνειας 5.850 τ.μ από το Ισόγειο έως και τον 2ο όροφο για την επωνυμία ZARA και ZARA Home.
RE+D magazine
26.04.2023

Την συμφωνία με την Inditex τον κορυφαίο όμιλο λιανικής ένδυσης και υπόδησης ως "anchor tenant" στον Πύργο Πειραιά ανακοίνωσε η εταιρεία Dimand.

Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο deal αφορά στη μίσθωση καταστήματος συνολικής  επιφάνειας 5.850 τ.μ., που θα καταλαμβάνει χώρους από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο, για χρήση Zara και Zara Home.

Και μπορεί η συμφωνία με την Primark να μην απέδωσε καρπούς, όμως, κοντά στην "είσοδο" του εμβληματικού ορόσημου της πόλης του Πειραιά φαίνεται πως βρίσκεται και ο βρετανικός κολοσσός JD Sports στον οποίο έχουν ενταχθεί τα Cosmos Sport από το 2021. Ο όμιλος αριθμεί πάνω από 3.400 καταστήματα σε 32 χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. 

Μέσα στο πλάνο ανάπτυξης της JD Sports Fashion Plc. είναι και το νέο άνοιγμα καταστήματος πάνω από 1000τ.μ. στο κτίριο με την απέραντη θέα, που θα αντιπροσωπεύει τις πιο καινοτόμες, τελευταίας τεχνολογίας, πράσινες πρακτικές. Πρότυπο βιώσιμου σχεδιασμού, το ανακαινισμένο κτήριο των 34.600 τ.μ. πρόκειται να πιστοποιηθεί με την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) αλλά και με την πιστοποίηση WELL (WELL Building Standard) που επικεντρώνεται στην υγεία, ευεξία και παραγωγικότητα των χρηστών του κτηρίου. 

Σχολιάζοντας τη συμφωνία με την Inditex ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος της Piraeus Tower (που αποτελεί κοινό επενδυτικό φορέα της Cante Holdings (Dimand και EBRD) και της Prodea Investments και CEO της Dimand, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Πύργος Πειραιά πρόκειται να φιλοξενήσει έναν από τους κολοσσούς διανομής μόδας της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Η νέα αυτή άφιξη στον πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ουρανοξύστη της χώρας θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τον Πειραιά ενισχύοντας την αγοραστική κίνηση της περιοχής και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση».  

Υπενθυμίζεται, πως αν και στην πλειονότητα του ο Πύργος Πειραιά θα αποτελείται από γραφειακούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 19.250 τ.μ. οι πρώτοι τρεις όροφοι έχουν σχεδιαστεί για εμπορική χρήση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής προβλέπεται ότι ο Πύργος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους νέους χρήστες τον Οκτώβριο του 2023.