Ξεκινά η μεγάλη οικιστική ανάπτυξη της AXA IM στο Μιλάνο
Ξεκινά η μεγάλη οικιστική ανάπτυξη της AXA IM στο Μιλάνο

Ξεκινά η μεγάλη οικιστική ανάπτυξη της AXA IM στο Μιλάνο

Τα "πράσινα" και κατά 50% προσιτά διαμερίσματα θα τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ΑΠΕ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.11.2023

Η AXA IM Alts έχει ξεκινήσει την κατασκευή της μεγάλης οικιστικής ανάπλασης στην συνοικία San Siro στο Βορειοδυτικό Μιλάνο.

Το έργο, που σχεδιάστηκε από το Studio Marco Piva, αποτελεί μέρος της ευρύτερης ανάπλασης της περιοχής Via dei Rospigliosi που βρίσκεται στη γειτονιά San Siro του Μιλάνου και θα παραδώσει 30.000 τ.μ. οικιστικών μονάδων, εκ των οποίων περίπου το 50% θα είναι οικονομικά προσιτή στέγαση. Υπεύθυνη της ανάπτυξης θα είναι η εταιρεία Redbrick.

Σύμφωνα με την προσέγγιση βιώσιμων επενδύσεων της AXA IM Alts, τα διαμερίσματα θα τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι κάτοικοι θα επωφελούνται από τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Η AXA IM Alts θα βελτιώσει την τοπική βιοποικιλότητα φυτεύοντας πάνω από 100 νέα δέντρα και διατηρώντας τρία ιστορικά πλατάνια, δημιουργώντας εξοικονόμηση Co2 περίπου 10 τόνων ετησίως.

Το έργο στοχεύει στην ενεργειακή πιστοποίηση EPC Class A για το πλήρες πρόγραμμα. Βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή για τους χώρους πρασίνου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δίπλα στο παγκοσμίου φήμης γήπεδο ποδοσφαίρου San Siro, όπου βρίσκεται η A.C. Μίλαν και F.C. Internazionale και ο σταθμός του μετρό San Siro Ippodromo.