Κορυφαίες διακρίσεις της Alpha Bank για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνεισφορά
Κορυφαίες διακρίσεις της Alpha Bank για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνεισφορά

Κορυφαίες διακρίσεις της Alpha Bank για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνεισφορά

Τα Hellenic Responsible Business Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ.
RE+D magazine
17.08.2023

Για τις σημαντικές πρωτοβουλίες της γύρω από την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την κοινωνική της συνεισφορά τιμήθηκε η Alpha Bank στα Hellenic Responsible Business Awards 2023, αποσπώντας συνολικά 9 βραβεία.

Μεταξύ των βραβείων που πήρε ήταν η κορυφαία διάκριση “ CSR Corporate Brand της Χρονιάς” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η διάκριση “ CSR Team της Χρονιάς” που έλαβε η ομάδα Εταιρικής της Υπευθυνότητας. Επίσης, η Τράπεζα ξεχώρισε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Νομισματικής Συλλογής, το νέο κύκλο του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία» στην ηπειρωτική Ελλάδα, την πρωτοβουλία “ Bonus στην Αγάπη” του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus καθώς και τις δράσεις της που στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Hellenic Responsible Business Awards 2023


Ειδικότερα, στα Hellenic Responsible Business Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, η Alpha Bank απέσπασε τα εξής βραβεία:

- Βραβείο «Ομάδα CSR της χρονιάς», για την ομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank.

- Gold βραβείο στην κατηγορία Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη», το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Science Communication (SciCo), με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον πρώτο χρόνο υλοποίησής του οι άμεσα ωφελούμενοι του προγράμματος ξεπέρασαν τους 22.700.

- Gold βραβείο στην κατηγορία Συνεργασία για τους Στόχους για την υλοποίηση του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε 13 δομές υγείας και φροντίδας στη Θεσσαλία, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας, τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμα, που μετρά ήδη 9 χρόνια προσφοράς, ανανέωσε τη δομή του το 2022, και σε συνεργασία με τον οργανισμό GivMed, σχεδίασε και υλοποίησε για τους εργαζόμενους της Τράπεζας εθελοντική δράση συλλογής φαρμάκων, με σκοπό να ενισχύσει Κοινωνικά Φαρμακεία της Θεσσαλίας.

- Gold βραβείο στην κατηγορία Μηδενική Φτώχεια για τις Δράσεις Εισαγωγής στον Οικονομικό Αλφαβητισμό μέσα από την ιστορία του νομίσματος & Κυκλικής Οικονομίας που σχεδίασε και υλοποίησε η Alpha Bank στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος (Global Money Week), με στόχο να συμβάλλει στη διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην ευαισθητοποίηση για την υιοθέτηση υπεύθυνων και «πράσινων» πρακτικών στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσα από τις εν λόγω δράσεις, εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 800 μαθητές, ενώ επιμορφώθηκαν 39 εκπαιδευτικοί.

 - Gold βραβείο στην κατηγορία Υπεύθυνο Προϊόν / Affinity Marketing / Cause-Related Marketing για την πρωτοβουλία Bonus στην Αγάπη, του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus, μέσα από την οποία κάτοχοι Bonus καρτών, έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν 35 φιλανθρωπικά ιδρύματα/φορείς, εξαργυρώνοντας τους πόντους τους και στέλνοντας σε αυτά το ποσό που αναλογεί. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν προσφερθεί πάνω από € 420.000 από τις εξαργυρώσεις Bonus πόντων.

- Silver βραβείο στην κατηγορία Διαχείριση Ενέργειας για τη στρατηγική αειφορίας που έχει υιοθετήσει η Τράπεζα, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος. Το 2022, μέσω των δράσεων αντικατάστασης φωτιστικών, κλιματιστικών σε Κτήρια της Διοίκησης και των Καταστημάτων, καθώς και με την αντικατάσταση 117 οχημάτων με οχήματα υβριδικής τεχνολογίας, έχει επιτευχθεί μείωση της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 13% σε σχέση με το 2021 και κατά 43% σε σχέση με το 2015.

- Silver βραβείο στην κατηγορία Εφοδιαστική Αλυσίδα για τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί η Διεύθυνση Κεντρικής Διαχείρισης Προμηθειών και Εξωτερικών Αναθέσεων σε πλήρη ευθυγράμμιση και εναρμόνιση με την Στρατηγική του Ομίλου, με στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός υπεύθυνου και βιώσιμου τραπεζικού συστήματος και να μετριάζει τις όποιες επιπτώσεις της δραστηριότητάς της στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

- Bronze βραβείο στην κατηγορία Λιγότερες Ανισότητες για το Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία». Με αφορμή την επέκταση του προγράμματος στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την υλοποίησή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Alpha Bank έκανε το πρόγραμμα περισσότερο συμπεριληπτικό, εξοπλίζοντας εκτός από Δομές Υγείας, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κοινωνικά Φαρμακεία, στηρίζοντας πολίτες με υψηλή ευαλωτότητα και συμβάλλοντας έμπρακτα στη μείωση των υγειονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα.