Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ
Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η πολυτελής μάρκα αυτοκινήτων ετοιμάζεται να γίνει πλήρως "ηλεκτρική".
RE+D magazine
17.03.2022

Η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb της Αλαμπάμα, λίγους μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να γίνει εντελώς ηλεκτρική, αυξάνοντας την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε τρεις ηπείρους. Το νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ υπογραμμίζει τη σημασία των Ηνωμένων Πολιτειών στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας και την Αλαμπάμα ως εξαγωγικού κόμβου για πολυτελή SUV και στην ηλεκτρική εποχή.

Η Mercedes-Benz θα παράγει τα EQS SUV και EQE SUV στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα, ως μέρος μίας παγκόσμιας ώθησης για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων σε επτά τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb θα παρέχει μπαταρίες για το νέο SUV EQS και το SUV EQE.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα είναι το εργοστάσιο παραγωγής μεγάλων SUV που φέρουν το τριάκτινο αστέρι από το 1997. Τώρα το εργοστάσιο γίνεται ηλεκτρικό με το SUV EQS. Η μαρκα παρέχει μία πρώτη ματιά στο ευρύχωρο, προοδευτικό και εξαιρετικά ψηφιοποιημένο εσωτερικό του SUV EQS, ενόψει της επίσημης παγκόσμιας πρεμιέρας του οχήματος στις 19 Απριλίου.