Η Lamda Development αποκτά το ποσοστό της Värde στη LAMDA MALLS
Η Lamda Development αποκτά το ποσοστό της Värde στη LAMDA MALLS

Η Lamda Development αποκτά το ποσοστό της Värde στη LAMDA MALLS

Οι χρυσές αποδόσεις της Värde Partners στην ελληνική αγορά
RE+D magazine
23.05.2022

Συμφωνία για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού 31,7% στη θυγατρική της Lamda Malls AE υπέγραψε στις 20/5/2022 η εταιρεία Lamda Development το οποίο κατείχε προηγουμένως η Wert Blue SarL, κατά 100% θυγατρική της Värde Partners.

Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη το τίμημα για την εν λόγω συναλλαγή έφθασε τα €109 εκατ. και αφορούσε σε μετρητά. Το fund είχε αγοράσει το ποσοστό της Lamda Malls, τον Απρίλιο του 2017, έναντι €61,3 εκατ. 

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής LAMDA MALLS Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.Μ.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα ενώ προσφατα μετά την τακτοποίηση θεσμικών εκκρεμοτήτων προστέθηκε και το The Mall Athens.

Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Εταιρείας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Εμπορικών Κέντρων.

Υπενθυμίζεται οτι στην αρχή του χρόνου ολοκληρώθηκε και η συμφωνία πώλησης στην τράπεζα Πειραιώς του 52% που κατήχε η εταιρεία Varde στην Trastor έναντι €98 εκατ. ήτοι €1,25/ μετοχή, πάνω από 1,5 φορά την τιμή σε σχέση με το €0,78/ μετοχή που πλήρωσε η Varde για να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor τον Ιούνιο του 2016