Η Blackstone εξαγοράζει το International Gemological Institute
Η Blackstone εξαγοράζει το International Gemological Institute

Η Blackstone εξαγοράζει το International Gemological Institute

Πωλητής η κινεζική Fosun και τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας.
RE+D magazine
22.05.2023

Ο επενδυτικός όμιλος Blackstone δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας πιστοποίησης κοσμημάτων International Gemological Institute (IGI) από την κινεζική Fosun και τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας.

Η Blackstone αγόρασε την IGI, της οποίας τα περισσότερα έσοδα και τα κέρδη προέρχονται από την Ινδία, για περίπου $530 εκατ. δήλωσε ένα άτομο με άμεση γνώση του θέματος σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Blackstone είχε αγοράσει μερίδιο 80% από τη Fosun και 20% από την οικογένεια Lorie. Ο Αμερικανικός όμιλος δεν σχολίασε το δημοσίευμα αλλά η Fosun είπε ότι το συνολικό τίμημα της διάθεσης ήταν $569,65 εκατ. Ο πρόεδρος Guo Guangchang είπε ότι η διάθεση θα «έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική απόδοση της εταιρείας» και η συμφωνία θα επιτρέψει παράλληλα στην εταιρεία να επικεντρώσει περισσότερους πόρους για την αναπτυξιακή στρατηγική της.

Η IGI ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 50 χρόνια από τον Marcel Lorie, και διαθέτει 29 εργαστήρια και 18 σχολές γεμολογίας σε 10 χώρες. Η πλειονότητα των εργαστηρίων, πάντως, βρίσκονται στην Ινδία. Η αγορά κοσμημάτων της Ινδίας είναι αξίας $78,5 δισ. το οικονομικό έτος 2021 και είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.