Πολυτελές κτίριο γραφείων στο Ελληνικό στο Ταμείο Ανάκαμψης
Πολυτελές κτίριο γραφείων στο Ελληνικό στο Ταμείο Ανάκαμψης

Πολυτελές κτίριο γραφείων στο Ελληνικό στο Ταμείο Ανάκαμψης

Το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού ύψους €3,85 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από το ΤΑΑ κατά 30% από την Alpha Bank και τα τα 20% από την Future Plans by TEXKA
RE+D magazine
20.02.2024

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης για τη χρηματοδότηση της Future Plans by TEXKA, προχώρησε η Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την κατασκευή σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού ύψους €3,85 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από το ΤΑΑ (€1,92 εκατ.) και κατά 30% από την Alpha Bank (€1,15 εκατ.), καλύπτοντας συνολικά το 80% του σχετικού προϋπολογισμού.

Το έργο αφορά στην ανέγερση ενός τετραώροφου βιοκλιματικού κτηρίου, με σκοπό την εκμίσθωσή του. Το εμβαδόν πρόκειται να καλύψει συνολικά 2.993,68 τ.μ., περιλαμβάνοντας ισόγειο εμπορικό κατάστημα, τρεις ορόφους γραφείων, εσωτερικό εξώστη, δύο υπόγεια και δώμα. Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), στην υψηλή βαθμίδα GOLD.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, στη χρησιμοποίηση υλικών χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών. Ειδική πρόβλεψη στον σχεδιασμό του βιοκλιματικού κτηρίου γίνεται για τα άτομα με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενα άτομα.