Φορητή ανεμογεννήτρια από την Aurea Technologies
Φορητή ανεμογεννήτρια από την Aurea Technologies

Φορητή ανεμογεννήτρια από την Aurea Technologies

Λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα καιρικών συνθηκών και μπορεί να συγκεντρώσει ενέργεια για έως και τρεις φορτίσεις τηλεφώνου σε μια ώρα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.06.2022

Η Καναδέζικη εταιρεία start-up, Aurea Technologies, έχει αναπτύξει μια φορητή ανεμογεννήτρια που δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα μπουκάλι νερού και σχεδιάστηκε για να παρέχει αξιόπιστη, ανανεώσιμη ενέργεια εν κινήσει.

Προορισμένη για χρήση κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε κάμπινγκ ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ανεμογεννήτρια Shine Turbine μπορεί να συγκεντρώσει ενέργεια για έως και τρεις φορτίσεις τηλεφώνου σε μια ώρα.

Όταν δεν χρησιμοποιείται, τα τρία πτερύγια του ρότορα μπορούν να αναδιπλωθούν για να δημιουργήσουν μια συμπαγή συσκευασία σε σχήμα τορπίλης σε μέγεθος ενός μπουκαλιού χωρητικότητας 1lt.

Η ανεμογεννήτρια ζυγίζει λιγότερο από 1,4 κιλά και έχει αναλογία ισχύος προς βάρος 29,5 Watt ανά κιλό, κάτι που σύμφωνα με την Aurea Technologies τον καθιστά πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε συγκρίσιμο ηλιακό πάνελ, θερμοηλεκτρική σόμπα ή υδροστρόβιλο.

Ενώ οι φορητοί ηλιακοί φορτιστές εξαρτώνται από την άμεση έκθεση στον ήλιο, η εταιρεία λέει ότι το Shine Turbine λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, όπως ταχύτητες ανέμου από 13 έως 45 χιλιόμετρα την ώρα και θερμοκρασίες από μηδέν έως 40 βαθμούς Κελσίου.