Φοιτητικές κατοικίες από την Vita Group απέκτησε η Savills IM για £300 εκατ.
Φοιτητικές κατοικίες από την Vita Group απέκτησε η Savills IM για £300 εκατ.

Φοιτητικές κατοικίες από την Vita Group απέκτησε η Savills IM για £300 εκατ.

Τα περιουσιακά στοιχεία έχουν συνολικά 1.340 κλίνες. Τι δηλώνει ο Ιωάννης Βερδελής CIO του ομίλου Vita.
Ειρήνη Θεοφανίδου
03.10.2023

Ο όμιλος που εξειδικεύεται στις αστικές αναπλάσεις Vita Group υπέγραψε συμφωνία με την Savills Investment Management για την πώληση τριών ιδιόκτητων φοιτητικές κατοικίες έναντι £300 εκατ.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη αυτή συμφωνία περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία Cannon Park (Warwick), Iona Street (Εδιμβούργο) και Bruce Street (Μπέλφαστ), συνολικά 1.340 κλινών.

Σημειώνεται πως και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας Vita Student θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό της Savills Investment Management.

Ο Chief Investment Officer του Ομίλου Vita Ιωάννης Βερδελής, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία με τη Savills Investment Management. Η αγορά φοιτητικών καταλυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να είναι μια συναρπαστική και ανθεκτική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για τους επενδυτές, καθώς η ζήτηση από φοιτητές για υψηλής ποιότητας ακίνητα συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά, δημιουργώντας μια ελκυστική πρόταση για κάθε επενδυτή».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τη σχέση μας με τη Savills Investment Management καθώς προσφέρουμε την κορυφαία εμπειρία επωνυμίας της Vita Student στους ενοίκους μας στα κτίριά τους».