Επένδυση €20 εκατ. σε νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία από την Unilever
Επένδυση €20 εκατ. σε νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία από την Unilever

Επένδυση €20 εκατ. σε νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία από την Unilever

Η κατασκευή θα ξεκινήσει εφέτος, με το εργοστάσιο να αναμένεται να ανοίξει το 2024.
RE+D magazine
17.03.2023

Η Unilever ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 20 εκατ. ευρώ σε μια νέα μονάδα παραγωγής στην περιοχή του Κιέβου της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας στη χώρα.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει εφέτος, με το εργοστάσιο να αναμένεται να ανοίξει το 2024. Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζει προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων σαμπουάν και αφρόλουτρων για μάρκες όπως Dove, Axe, TRESemmé και Ultrex. 

Ο κόμβος αυτός θα τροφοδοτεί κυρίως την τοπική ουκρανική αγορά, αλλά έχει μελλοντικές δυνατότητες εξαγωγής στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας στον στόχο της Unilever για καθαρές μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2039. 

Είναι ταυτόχρονα ένας κατάλληλος τρόπος για να σηματοδοτηθεί η 30ή επέτειος της επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία θα εορταστεί αργότερα μέσα στο έτος.

Η Unilever απασχολεί σήμερα περισσότερα από 100 άτομα στην Ουκρανία και από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα, η εταιρεία επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των Ουκρανών υπαλλήλων της και των οικογενειών τους. 

Επιπλέον, η Unilever έχει δωρίσει, μέχρι τώρα, περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη και την παροχή βασικών προϊόντων της στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνεργαζόμενη στενά με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και τις τοπικές ΜΚΟ ώστε να φτάσει η βοήθεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο.