Επενδύσεις $9 δισ. από την Amazon στη Σιγκαπούρη
Επενδύσεις $9 δισ. από την Amazon στη Σιγκαπούρη

Επενδύσεις $9 δισ. από την Amazon στη Σιγκαπούρη

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ποντάρουν στην άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.
RE+D magazine
07.05.2024

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει $9 δισ. στη Σιγκαπούρη τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να επεκτείνει τις δυνατότητές της στο cloud.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο αντίπαλος τεχνολογικός κολοσσός Microsoft αποκάλυψε επενδύσεις αρκτών δισεκατομμυρίων δολαρίων στους ίδιους τομείς στη Νοτιοανατολική Ασία την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση στην περιοχή.

Η Amazon είπε ότι ο αριθμός διπλασιάζει τις επενδύσεις της στην πόλη και θα τη βοηθήσει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες cloud και να υιοθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Amazon είπε ότι η επένδυσή της θα υποστηρίζει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις της Σιγκαπούρης κάθε χρόνο.

Συνεργάζεται επίσης με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Ο μεγαλύτερος όμιλος του ηλεκτρονικού εμπορίου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι τα κέρδη του κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2024 τριπλασιάστηκαν καθώς οι επιχειρήσεις του στο cloud, οι διαφημίσεις και το λιανικό εμπόριο άνθισαν.