Επενδύει στην Blueground το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Αμπού Ντάμπι
Επενδύει στην Blueground το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Αμπού Ντάμπι

Επενδύει στην Blueground το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Αμπού Ντάμπι

Στόχος της εταιρείας η επέκτασή της σε 50 πόλεις παγκοσμίως έως το 2025.
RE+D magazine
28.11.2022

Αραβικά κεφάλαια εισέρχονται στην Blueground λίγες ημέρες μετά την μεγάλη εξαγορά που ανακοίνωσε η πλατφόρμα βραχυχρόνιων ενοικιάσεων διαμερισμάτων στη Βραζιλία.

Πιο συγκεκριμένα, η DisruptAD, επιχειρηματικός βραχίονας του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι ADQ, προχώρησε σε επένδυση στην ελληνική startup με στόχο να ενισχύσει την εταιρεία στην επέκτασή της σε 50 πόλεις παγκοσμίως ως το 2025.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αυτή είναι και η πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του ADQ με την Ελλάδα, που υπεγράφη τον Μάιο του 2022, κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και αφορά σε αραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους €4 δισ. 

Ο Amer Al Ameri, επικεφαλής venture capital και τεχνολογικών επενδύσεων της ADQ δήλωσε ότι η επένδυση στην Blueground ενισχύει τη δέσμευση του Άμπου Ντάμπι για την προώθηση βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του fund με την Ελλάδα. «Η επιτυχία των disruptive τεχνολογιών, όπως η πλατφόρμα που ανέπτυξε η Blueground, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε. «Με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της σε ώριμες αγορές ακινήτων παγκοσμίως, η Blueground έχει ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι μπροστά της, το οποίο συνδυάζεται με την ισχυρή ηγετική της ομάδα και το όραμά της για την εταιρεία», πρόσθεσε. «Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης σύμφωνα με τον στόχο μας για την παροχή ισχυρών και βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων».

Επέκταση χαρτοφυλακίου

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blueground, Άλεξ Χατζηελευθερίου, δήλωσε ότι «η επένδυση από την DisruptAD θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο, επανεφευρίσκοντας τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι, κάνοντας διαμερίσματα υψηλής ποιότητας διαθέσιμα όπου θέλουν, όποτε θέλουν. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, η πλατφόρμα μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να υποστηρίζει επαγγελματίες που αναζητούν να βρουν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της βραζιλιάνικης prop-tech startup Tabas στην οποία έχει επενδύσει έως σήμερα $14 εκατ. Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη στην αγορά των πλήρως επιπλωμένων διαμερισμάτων για 30+ ημέρες στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μπραζίλια (Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ)