Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development
Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development

Έντονο ενδιαφέρον για τα Mall στο έργο του Ελληνικού
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.11.2023

Νέο ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψαν τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το Εννεάμηνο 2023 η οποία ετοιμάζει πυρετωδώς τα δύο νέα κέντρα στο Ελληνικό το Vouliagmenis Mall (προς την Βουλιαγμένης και το Riviera Galleria (στην παραλία)

Τhe Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos και Designer Outlet Athens αύξησαν τα κέρδη τους κατά 28% στα €61,6 εκατ. έναντι της αντίστοιχης περιόδου τοου 2022 με πρωταθλητή το The Mall το οποίο έφερε σχέδον το 1/3 των συνολικών εσόδων στα ταμεία. 

Να σημειωθεί ότι το Designer Outlet Athens ενοποιήθηκε το Εννεάμηνο 2022 για περίοδο σχεδόν 2 μηνών -από την 06.08.2022

MALLS2611-0.jpg

Η μέση πληρότητα για τα 4 κέντρα αγγίζει το 100% (98%) με τους συνολικούς επισκέπτες να αυξάνονται κατά 23% ενώ η μέση δαπάνη μειώθηκε κατά -40% κυρίως λόγω του Designer Outlet Athens  καθώς στα άλλα τρία αυξήθηκε κατά 30%.

MALLS2611-1.jpg


Έντονο ενδιαφέρον για τα Mall στο Ελληνικό

Όσον αφορά στα νέα κέντρα που αναπτύσσει η εταιρεία στο ελληνικό ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μεταφρασμένο σε υπογεγραμμένα head of terms για το 64% του Vouliagmenis Μall και το 46% του Riviera Galleria.

Υπενθυμίζεται πως το Vouliagmenis Μall θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ν. Ευρώπης, περίπου 1,5 φορά μεγαλύτερο του The Mall Athens, με 280 καταστήματα, ενώ εκτιμάται πως θα υποδέχεται 17 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Η Ακτωρ είναι ανάδοχος του έργου για τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα.