Εγκαίνια στο ανακαινισμένο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας
Εγκαίνια στο ανακαινισμένο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας

Εγκαίνια στο ανακαινισμένο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας

Το έργο είχε δικαιούχο τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και φορέα λειτουργίας το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
RE+D magazine
19.09.2023

Το υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ) 2014-2020 με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 11.415.000 €, εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Το έργο είχε δικαιούχο τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και φορέα λειτουργίας το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και το σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε το 2022 και λειτουργεί ήδη ένα έτος.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρα , του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου,  του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠΑΕ Αθανάσιου Γιάνναρη, της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Σ. Αλυμάρα, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Υποψήφιων Δημάρχων, Υποψήφιων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, κ.α..

Τον αγιασμό της νέας σχολικής μονάδας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, κ. Γαβριήλ. Τόσο ο  Υπουργός κ. Σταϊκούρας, όσο και ο  Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και ο Δήμαρχος κ. Βούρος, εξήραν τη συμβολή της Περιφέρειας και του Γ. Πατούλη για την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως το 3ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδελφείας. Μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνέχεια στις πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων ο Διευθυντής του Σχολείου Ηλίας Κουτσής, ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, τον Υπουργό, τον περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και όλους τους επισκέπτες.