Δύο οι ενδιαφερόμενοι για την Μαρίνα της Πύλου
Δύο οι ενδιαφερόμενοι για την Μαρίνα της Πύλου

Δύο οι ενδιαφερόμενοι για την Μαρίνα της Πύλου

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση με την υποβολή Προσφορών.
RE+D magazine
29.11.2022

Δύο δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου για 40 χρόνια παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα εξής επενδυτικά σχήματα:

ΖΕΝΓΚΙΝΟΦ – ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ. 

D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (CVC Capital Partners) – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑE (ΤΕΜΕΣ). 

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 129 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8μ. έως 30μ. 

Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Πύλου είναι 32.195 τ.μ. 

Ο γενικός σχεδιασμός της μαρίνας έχει εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και προβλέπει την εξυπηρέτηση του θαλασσίου τουρισμού με σκάφη αναψυχής και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ποιοτικού πόλου τουρισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 Στη μαρίνα Πύλου προβλέπονται οι χρήσεις γης, όπως τουρισμός – αναψυχή, κατοικία προς μίσθωση, διοίκηση και λειτουργία της μαρίνας, καθώς και χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών.

Στην περιοχή της μαρίνας Πύλου προβλέπεται να κατασκευαστούν μικρά συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, γήπεδα τένις, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, κ.λπ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση με την υποβολή Προσφορών.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.