Δυναμικό παρών της Deloitte στην ΜΙΡΙΜ 2023
Δυναμικό παρών της Deloitte στην ΜΙΡΙΜ 2023

Δυναμικό παρών της Deloitte στην ΜΙΡΙΜ 2023

Η Ελλάδα έχει δείξει μια αξιοσημείωτη αντοχή μέσα στις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών με ρεκόρ εισροών ξένων κεφαλαίων.
RE+D magazine
07.04.2023

Δυναμικό παρών σε μία από τις πιο επιτυχημένες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου των ακινήτων, την ΜΙΡΙΜ 2023 στις Κάννες έδωσε η εταιρεία Deloitte συμμετέχοντας στο εθνικό περίπτερο που διοργάνωσε η Enterprise Greece.

Στο πλαίσιο της MIPIM 2023 και για μία ακόμα χρονιά, η Enterprise Greece διοργάνωσε το εθνικό περίπτερο με τη συμμετοχή εταιρειών και φορέων που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η εταιρεία υποστήριξε την Enterprise Greece στη διοργάνωση ενός Breakfast Roundtable Event με τη συμμετοχή επενδυτών υψηλού κύρους και funds, κατά το οποίο αναδείχθηκε η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα της ελληνικής αγοράς ακινήτων απέναντι στις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις, καθώς και η σταθερή εισροή επενδύσεων, εγχώριων και ξένων. Η συζήτηση αφορούσε και τις επενδύσεις στον κλάδο Τουρισμού και Φιλοξενίας καθώς και τις προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, η Deloitte συμμετείχε στο cocktail reception που παρέθεσε η Enterprise Greece με στόχο την προβολή των εταιρειών που συμμετείχαν στο εκθεσιακό περίπτερο της χώρας, όπως επίσης και σε κλειστό Hospitality & Tourism Lunch, όπου είχε προσκληθεί περιορισμένος αριθμός επενδυτών και εξειδικευμένων στελεχών στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Πέρα από την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων, τα στελέχη της Deloitte που βρέθηκαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έναν μεγάλο αριθμό πελατών, funds και επενδυτών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα συνεργασιών.

Ως προς τα στελέχη που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία της Deloitte στη MIPIM: από την ομάδα Tourism & Hospitality, ο Βασίλης Καφάτος Partner, Clients & Industries Leader και Tourism & Hospitality Sector Leader, ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, Partner στο τμήμα Consulting, ο Στέφανος Παπανίκος, Senior Manager στο τμήμα Consulting, ενώ από την ομάδα Real Estate, ο Χρήστος Κοσμάς, Partner στο τμήμα Financial Advisory και Real Estate Sector Leader και η Ελευθερία Ρήγα, Principal στο τμήμα Financial Advisory. 

Ο Βασίλης Kαφάτος, Partner, Clients & Industries Leader και Tourism & Hospitality Sector Leader της Deloitte Ελλάδος τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο Roundtable Event: «Η Ελλάδα έχει δείξει μια αξιοσημείωτη αντοχή μέσα στις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών με ρεκόρ εισροών ξένων κεφαλαίων. Το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί, καθώς έχει προχωρήσει το κομμάτι των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, έχουν δημιουργηθεί κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ εμφανίζεται βελτιωμένη και η αξιοπιστία της χώρας η οποία τροφοδοτείται περαιτέρω και από την αύξηση των επενδύσεων σε πολλαπλούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι αυτός του τουρισμού».  

Ο Χρήστος Κοσμάς, Partner, Real Estate Sector Leader της Deloitte Ελλάδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην δική του παρουσίαση: «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος ακινήτων, η αγορά αναμένεται να παραμείνει σταθερή και κερδοφόρα για τους επενδυτές. Σε ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες εξελίξεις και τη ζήτηση για εξυπνότερες πόλεις, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει μια στροφή προς ένα πιο έξυπνο και τεχνολογικά προηγμένο αστικό περιβάλλον. Καινοτόμες επενδύσεις, όπως το έργο του Ελληνικού, και άλλες πρωτοβουλίες έξυπνων πόλεων, ωθούν την Ελλάδα σε μια τεχνολογικά προηγμένη τροχιά ανάπτυξης».

Τέλος, σχετικά με τη συνεργασία της εταιρείας και της Enterprise Greece, οι δύο Partners της Deloitte δήλωσαν: «H συμμετοχή της χώρας μας στην έκθεση MIPIM 2023, μέσω της Enterprise Greece, ήταν αναμφίβολα επιτυχημένη. Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά πράγματα για τη χώρα μας. Η ευκαιρία που προσέφερε η Enterprise Greece στους Έλληνες συμμετέχοντες να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου στην Ελλάδα και παγκοσμίως, να χτίσουν συνεργασίες, αλλά και να έρθουν σε επαφή με διεθνείς εταιρείες και επενδυτές, υπήρξε πολύτιμη για όλους όσους πήραμε μέρος. Ευχαριστούμε θερμά την Enterprise Greece για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη».