Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις ο όμιλος Ελλάκτωρ
Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις ο όμιλος Ελλάκτωρ

Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις ο όμιλος Ελλάκτωρ

Αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου με εκτιμώμενες συνολικές ταμειακές ροές άνω του €1 δισ.
RE+D magazine
10.11.2023

Τις φήμες για την πρόθεση πώλησης της θυγατρικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ διαψεύδει σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος Ελλάκτωρ.

Οπως λέει χαρακτηριστικά "διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί δήθεν πρόθεσης πώλησης της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. («ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ»). 

Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ αποτελεί την μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με εκτιμώμενες συνολικές ταμειακές ροές, άνω του 1 δισ. ευρώ, από τις υφιστάμενες Παραχωρήσεις κατά τη συμβατική τους διάρκεια. Ταυτόχρονα, έχει προεπιλεγεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου, αυτόνομα ή κοινοπρακτικά, σε έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ και σε έργα Παραχωρήσεων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2023, στο πλαίσιο της πρόσφατης ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ο Όμιλος ενίσχυσε σημαντικά τη ρευστότητά του με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα που υπερβαίνουν τα 570 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση. Ο Όμιλος θα προχωρήσει, απρόσκοπτα, στην υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου σε δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες και προβλέψιμες αποδόσεις, τις Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ / τη Διαχείριση Απορριμμάτων και την Ανάπτυξη – Διαχείριση ακινήτων".