Δάνειο €2,5 εκατ. της Alpha Bank στη Santorini Day Tours με πόρους του «Ελλάδα 2.0»
Δάνειο €2,5 εκατ. της Alpha Bank στη Santorini Day Tours με πόρους του «Ελλάδα 2.0»

Δάνειο €2,5 εκατ. της Alpha Bank στη Santorini Day Tours με πόρους του «Ελλάδα 2.0»

Στήριξη της τράπεζας στις μικρές επιχειρήσεις.
RE+D magazine
21.11.2023

Η Alpha Bank πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει έμπρακτη στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις, συμβάλλει σταθερά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων τα οποία υπηρετούν τον στόχο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού τους.

Πρόσφατη απόδειξη αποτελεί η υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους €2,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση της εταιρείας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), αναφέρει ανακοίνωση.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στον κλάδο του Τουρισμού, στον οποίο η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, πρωτοστατώντας στην ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, με χρηματοδοτήσεις άνω των 2,5 δισ. την τελευταία τετραετία, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εμπειρία φιλοξενίας στην Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο βιώσιμο.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή δύο τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη από την εταιρεία «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», συνολικής δυναμικότητας 16 διαμερισμάτων (38 κλινών), καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων τουριστικού πρακτορείου, με σκοπό τη μεταστέγαση της υφιστάμενης δραστηριότητας.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε €3,13 εκατ. και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΤΑΑ (€1,56 εκατ.), κατά 30% από την Alpha Βank (€937.500) και κατά 20% (€625.000) μέσω ίδιας συμμετοχής.

Η «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» προσφέρει ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη, αξιοποιώντας τα στοιχεία της ποικιλομορφίας τα οποία χαρακτηρίζουν το νησί της Σαντορίνης (τοπική γαστρονομία, οινοτουρισμός, περιηγήσεις, πολυτελείς κρουαζιέρες, ναύλωση ιδιωτικών ελικοπτέρων κ.λπ.). Απευθυνόμενη σε επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου για διακοπές πολυτελείας, από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και αραβικές χώρες, η «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως είναι η 5η θέση παγκοσμίως για το 2022 για τις εμπειρίες οινοτουρισμού (viator.com) και η διάκριση Travelers’ Choice 2023 (Trip Advisor).

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Βank, με τη συμμετοχή του εταίρου, διαχειριστή και εκπροσώπου της εταιρείας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Ορέστη Καβαλάκη.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking κ. Ισίδωρος Πάσσας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων κ. Σπύρος Ρεντετάκος και Στελέχη από τη Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το Κατάστημα της Τράπεζας που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του δανείου.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Ορέστης Καβαλάκης τόνισε:
«Με τη σημερινή υπογραφή, αποδεικνύεται εμπράκτως για ακόμα μια φορά ότι το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να επενδύσουν και να αναπτυχθούν. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, η τουριστική επιχείρηση “Santorini Day Tours” θα ενισχύσει τη δραστηριότητά της, παρέχοντας πλέον και υπηρεσίες φιλοξενίας, επενδύοντας παράλληλα σε πράσινες πρακτικές και σε ψηφιακές τεχνολογίες».

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Alpha Βank κ. Ισίδωρος Πάσσας σχολίασε σχετικά: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και πρότυπο εξωστρέφειας. Η διαρκής αναβάθμισή του τα τελευταία χρόνια, μέσα από την υλοποίηση επενδύσεων που βελτιώνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον εθνικό μας πλούτο και το “brand name” της χώρας.

Η Alpha Βank έχει, σταθερά, στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, ενώ παράλληλα βρίσκεται ενεργά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες από έμπειρα στελέχη και συμβάλλοντας ώστε αυτές να κάνουν πράξη τα επενδυτικά τους σχέδια, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων τους ή την ανάπτυξη νέων, όπως στην περίπτωση της “Santorini Day Tours”».