Βήματα προόδου για το retail park στο Ελληνικό
Βήματα προόδου για το retail park στο Ελληνικό

Βήματα προόδου για το retail park στο Ελληνικό

Το εμπορικό πάρκο θα ανεγερθεί επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης, δίπλα στο εμπορικό κέντρο της Lamda.
RE+D magazine
17.02.2023

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των πολεοδομικών αδειών για την δημιουργία του retail park στο μεγάλο project της Lamda Development στο Ελληνικό.

Ως εκ τούτου η συμφωνία για την αγορά της γης και η ανάπτυξη του retail στον όμιλο Φουρλή και την θυγατρική του Trade Estates ΑΕΕΑΠ έρχεται ένα βήμα πιο κοντά. 

Η εταιρεία έχει ήδη αναθέσει σε αρχιτεκτονική ομάδα τη σχετική προμελέτη, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και τη διαδικασία εμπορευματοποίησης.

Για τη συγκεκριμένη έκταση ο όμιλος Φουρλή έχει υπογράψει MoU με τη Lamda Development ήδη από τις 21 Ιουνίου του 2021, το οποίο προέβλεπε την απόκτηση διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό πάρκο εμβαδού 30.000 τ.μ.

Το εμπορικό πάρκο που θα αναπτύξει ο όμιλος Fourlis θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας ("Big Boxes”) σε μια επένδυση που υπολογίζεται στα €55 εκατ. 

Υπενθυμίζεται ότι στο retail park ο όμιλος Φουρλή θα ανοίξει ένα μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ και ένα κατάστημα Intersport, ενώ στον υπόλοιπο ελεύθερο εμπορικό χώρο επιφανείας περίπου 16.000 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία 10 καταστημάτων, επιφάνειας 1.500 έως 2.000 τ.μ. τα οποία θα μισθώνονται σε τρίτους.

Για τους χώρους αυτούς σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ήδη ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλες αλυσίδες λιανικής μεταξύ των οποίων η Κωτσόβολος και η SGB, εταιρεία που διαχειρίζεται στη χώρα μας τα καταστήματα Leroy Merlin. 

Το εμπορικό πάρκο θα ανεγερθεί εντός της επένδυσης στο Ελληνικό επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, δίπλα στο εμπορικό κέντρο της Lamda.