Αρχές του 2025 τα εγκαίνια του μεταμορφωμένου πρώην Hilton Αθηνών
Αρχές του 2025 τα εγκαίνια του μεταμορφωμένου πρώην Hilton Αθηνών

Αρχές του 2025 τα εγκαίνια του μεταμορφωμένου πρώην Hilton Αθηνών

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
01.02.2023

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ριζική ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το ξενοδοχείο Hilton Athens που θα επαναλειτουργήσει υπό το brand Conrad στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 10 ετών της Marketing Greece o Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε., ο νέος προορισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει εκτός από ένα πολυτελές ξενοδοχείο, υψηλής ποιότητας ιδιωτικές κατοικίες με αποκλειστικά προνόμια για τους ιδιοκτήτες τους και εμπορικούς χώρους, στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για τους επισκέπτες του, όσο και για τους κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει -πέραν του 5άστερου ξενοδοχείου Conrad (με 280 δωμάτια και σουίτες)- και των 50 πολυτελών κατοικιών οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους καθώς και την συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν χώροι γαστρονομίας και ψυχαγωγίας. 

Επίσης περιλαμβάνει την επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 και τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ. 

Η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 50 κατοικίες αναπτύσσονται στους υψηλότερους ορόφους του συγκροτήματος έχουν ήδη πουληθεί σε Έλληνες αγοραστές σε τιμές που κυμαίνονται σε 22.000/τμ κατά μέσο όρο.

Το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα, οικοδομήθηκε την περίοδο μεταξύ 1958-1963, σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρου Στάικου και Αντώνη Γεωργιάδη. Με την ανέγερση του, σήμανε την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας.

Την περίοδο 2001-2003, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προστέθηκε μια νέα εξαώροφη πτέρυγα στο ξενοδοχείο προς την οδό Βεντήρη, έργο των αρχιτεκτονικών γραφείων Αλ. Τομπάζη και Χ. Μπουγαδέλη. Το 2004 αποτέλεσε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ το 2011 χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Στις αρχές του 2019 το εμβληματικό ξενοδοχείο πέρασε στην ιδιοκτησία της ΤΕΜΕΣ.  Η ιδιοκτήτρια του Costa Navarino απέκτησε το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. εξαγοράζοντας το μερίδιο της Dogus ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχος της ΤΕΜΕΣ.