Αποεπενδύσεις από την Blackstone εν μέσω ισχυρών "αναταράξεων" στο real estate
Αποεπενδύσεις από την Blackstone εν μέσω ισχυρών "αναταράξεων" στο real estate

Αποεπενδύσεις από την Blackstone εν μέσω ισχυρών "αναταράξεων" στο real estate

Από που φεύγει ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός
Ειρήνη Θεοφανίδου
02.12.2022

Το μερίδιο 49,9% σε δυο ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας που αποτιμά τα ακίνητα σε $5,5 δισ. σηματοδοτώντας ένα από τα μεγαλύτερα deals στον κλάδο των καζίνο πουλάει η Blackstone στη συνιδιοκτήτρια VICI Properties Inc.

Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός πουλάει το μερίδιό του στα MGM Grand Las Vegas και Mandalay Bay στη Vici Properties Inc., η οποία κατέχει το υπόλοιπο 50,1% των ακινήτων. Η Blackstone θα αποκομίσει $1,27 δισ σε μετρητά και η Vici θα αναλάβει το μερίδιο της Blackstone περίπου $3 δισ σε χρέη, σύμφωνα με πηγές από τις εταιρίες.

Η πώληση, η οποία αναμένεται να κλείσει στις αρχές του α' τριμήνου του 2023, θα αποφέρει κέρδη άνω των $700 εκατ για τη Blackstone σε λιγότερο από τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ενοικίου από τον διαχειριστή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η κίνηση της Blackstone έρχεται μετά από την νέα αύξηση των επιτοκίων εφέτος, εν μέρει αποχωρώντας από τις επενδύσεις σε ακίνητα που έχουν σταθερές αποδόσεις και εστιάζοντας σε αυτές που έχουν περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης. Το ενοίκιο της MGM Resorts International είναι επί του παρόντος περίπου $300 εκατ. και αυξάνεται περίπου 2% ετησίως. Η Blackstone είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερη απόδοση, συμπεριλαμβανομένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και βιομηχανικών ακινήτων.

Αποχωρεί και από fund της Ινδίας 

Την ίδια ώρα ο επενδυτικός όμιλος "γυρίζει την πλάτη" και στο Embassy Office Parks REIT καθώς σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν θα πουλήσει μερίδιο αξίας έως και $400 εκατ. Η ΑΕΕΑΠ είναι η μεγαλύτερη στον τομέα των ακινήτων της Ινδίας και διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 43,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών.