Απαλλοτρίωση ακινήτου για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στη Θεσ/νίκη
Απαλλοτρίωση ακινήτου για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στη Θεσ/νίκη

Απαλλοτρίωση ακινήτου για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στη Θεσ/νίκη

Με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο.
Share Copy Link
RE+D magazine
17.09.2025

Με την με αρ. 315.7.2/2025 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάχθηκε ως προσωρινός δικαιούχος χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση ακινήτου, με σκοπό τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στην περιοχή της Χαριλάου.

Οπως αναφέρει ο Δήμος το ακίνητο, συνολικής έκτασης 1.511,30 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γυμνασιάρχου Μικρού 15 και Γυμνασιάρχου Μυστακίδου, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη πολεοδομική επιβάρυνση και σοβαρό έλλειμμα ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

xarilaou thessaloniki.jpg
Με την με αρ. 450/25-08-2025 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε η δέσμευση του Δήμου για τη διατήρηση του ρυμοτομικού καθεστώτος του ακινήτου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, για τουλάχιστον 15 έτη.

Η αποζημίωση αφορά την υποχρέωση του Δήμου Θεσσαλονίκης για 1084,65τμ, καθώς ο ιδιοκτήτης του ακινήτου παραιτήθηκε από την αξίωση αποζημίωσης των τρίτων παρόδιων ιδιοκτησιών για 426,65 τ.μ.