Ανατέθηκε η κατασκευή του Riviera Tower
Ανατέθηκε η κατασκευή του Riviera Tower

Ανατέθηκε η κατασκευή του Riviera Tower

Στον παραθαλάσσιο οικιστικό πύργο, ύψους 200 μέτρων, έχουν ήδη πουληθεί τα 155 από τα 170 συνολικά διαμερίσματα
RE+D magazine
05.05.2023

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή της κοινοπραξίας που θα αναλάβει την ανέγερση του υψηλότερου "πράσινου" οικιστικού Project στο Ελληνικό.

Το έργο του Riviera Tower αναλαμβάνει η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Intrakat, σε συνέχεια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) και της υλοποίησης της προετοιμασίας και των πρόδρομων εργασιών αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου υπό την ιδιότητα του Early Works Contractor (EWC).

Riviera Tower signing 1.jpg

Ο ουρανοξύστης των 200 ορόφων του οποίου το μέγιστο ύψος φτάνει τα 198,85μ. όταν ολοκληρωθεί θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατέχει από το 1971 ο Πύργος των Αθηνών με 103 μ. ύψος και 28 ορόφους.

Ο Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.». Αντίστοιχα οι Στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με τοπικούς συνεργάτες την «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά, και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».

Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφανείας 47.756,99 τμ σε οικόπεδο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης – Τοπόσημο με 50 ορόφους με 170 διαμερίσματα και δύο υπόγεια με 424 θέσεις στάθμευσης. Το αρχικό κόστος επένδυσης ανέρχεται σε €250 εκατ.

The Ellinikon-Riviera Tower 2.jpg

Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 133 διαμερίσματα  (78% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ (αφορά την καταβολή 20% του τιμήματος).

Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 22 διαμερίσματα (13% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 22 διαμερίσματα καθώς και για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα (για τα οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές) αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.