Αλλάζει "πρόσωπο" η Alpha Astika Akinita
Αλλάζει "πρόσωπο" η Alpha Astika Akinita

Αλλάζει "πρόσωπο" η Alpha Astika Akinita

H αλλαγή αποτυπώνει την στροφή της εταιρείας στην διαχείριση των ακινήτων
RE+D magazine
17.07.2023

Την αλλαγή της επωνυμίας σε «ALPHA REAL ESTATE» αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα.

H αλλαγή του ονόματος αποτυπώνει την στροφή της εταιρείας στην διαχείριση των ακινήτων καθώς όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Γιάννης Γκάνος, στόχος είναι η εταιρεία να επικεντρωθεί σε υπηρεσίες διαχείρισης που έχουν να κάνουν με όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων.

Η εισηγμένη αναμένει έσοδα ύψους €2 εκατ. ετησίως από τις προσφερόμενες υπηρεσίες διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της Skyline για το οποίο έχει 7ετές συμβόλαιο, ενώ θα επιδιώξει να αναλάβει εκτός από τα ακίνητα της Alpha bank την διαχείριση τόσο χαρτοφυλακίων ακινήτων συνδεδεμένων με δάνεια και άλλων τραπεζών και servicers όσο και ιδιωτών που επενδύουν στην εγχώρια αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Skyline θα αποκτήσει 573 ακίνητα διαφόρων χρήσεων (γραφεία, εμπορικά καταστήματα, κατοικίες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις/logistics, κλπ.), με συνολική μεικτή επιφάνεια περί τα 500.000 τ.μ., αξίας €438 εκατ . Μεταξύ των ακινήτων είναι και  το εμβληματικό συγκρότημα κτιρίων επί των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους συνολικής επιφανείας 30.000 τμ, το κτίριο επί της οδού Σταδίου και Κοραή όπου φιλοξενούνται κεντρικά γραφεία της τράπεζας και κατάστημα της Κωτσόβολος, και το κτίριο της Alpha leasing στην Φιλελλήνων.  

Ένας σημαντικός αριθμός από τα ακίνητα που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο παραδίδεται μισθωμένος, με σημαντικότερο μισθωτή την Alpha Bank., ενώ τα υπόλοιπα προορίζονται εν μέρει για ανακατασκευή και επανατοποθέτηση στην αγορά προς εκμετάλλευση, και εν μέρει προς πώληση.

Παράλληλα η ΑAA πλέον ALPHA REAL ESTATE  προχωρά στη μεταβίβαση των 24 ακινήτων της στο μητρικό όμιλο.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε την διανομή μερίσματος ύψους €0,26 ανά μετοχή (μετά φόρων €0,247 ανά μετοχή) το οποίο θα καταβληθεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023.