Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς

Η σχετική απόφαση έρχεται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας
RE+D magazine
15.04.2022

Σε συνέχεια της με αριθμ. 567/2022 απόφασης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο της Επικρατείας "πάγωσε" τη σχετική διαδικασία καθώς ζήταγε την έγκριση Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) αλλά και του απαραίτητου business plan αφήνοντας για μια ακόμη φορά στον... "αέρα" το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής που παραμένει ημιτελές επί δεκαετίες.

Οσον αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την μαρίνα αφορούσε στην παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και/ή της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Καλαμαριάς, για περίοδο κατ’ ελάχιστο 35 ετών.

Η μαρίνα Καλαμαριάς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη θέση «Αρετσού», εντός των ορίων του δήμου Καλαμαριάς, κι έχει δυνατότητες ελλιμενισμού άνω των 380 σκαφών, μήκους έως 50μ. Η χερσαία επιφάνειά της καλύπτει έκταση της τάξεως των 78.000 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει αρχικά οι εταιρείες:

1. EMMA ALPHA HOLDING LTD

2. ΑΒΑΞ Α.Ε.

3. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

4. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.

5. ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε