Ακυρώνεται η πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης
Ακυρώνεται η πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Ακυρώνεται η πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
08.11.2022

Ακυρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός πώλησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς το ελληνικό δημόσιο επιλέγει να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το λιμάνι.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.) ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και προέβλεπε την πώληση τουλάχιστον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 

Στον διαγωνισμό που βρισκόταν στο τελικό στάδιο είχαν κατατεθεί δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές από τις κοινοπραξίες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS - EFA GROUP - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη LIBERTY PORT HOLDINGS (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT)

Στον ΟΛΑ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. 

Η εταιρεία έχει επίσης διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.