[]
Χορηγός της έκθεσης «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια» η ΑΒΑΞ
Χορηγός της έκθεσης «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια» η ΑΒΑΞ

Χορηγός της έκθεσης «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια» η ΑΒΑΞ

Με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
RE+D magazine
23.11.2021

Με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Όμιλος ΆΒΑΞ ανακοινώνει την χορηγία της έκθεσης «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 12 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση είναι βασισμένη στο ομώνυμο αρχιτεκτονικό λεύκωμα του αρχιτέκτονα Μανώλη Αναστασάκη, - αποκλειστικός χορηγός του οποίου ήταν ο Όμιλος ΑΒΑΞ - και περιλαμβάνει την παρουσίαση των 200 κτιρίων του λευκώματος, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της. Πρόκειται για εμβληματικά κτίρια τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητα μας μέσα στην πόλη και για πολλά από αυτά δεν γνωρίζουμε την ιστορία και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο.

 

Η παρουσίαση των 200 κτιρίων έχει οργανωθεί σε πέντε χρονολογικές περιόδους, βασιζόμενη στην ανάλογη χρονολόγηση της έκδοσης. Επιπλέον, έχει επισκοπηθεί λεπτομερέστερα η κάθε περίοδος, παρουσιάζοντας σε 10 οθόνες την αρχιτεκτονική παραγωγή στην Αθήνα μέσα στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιό της. Το ηχητικό φόντο στο χώρο της έκθεσης διατρέχει την μουσική ιστορία της Αθήνας των τελευταίων 200 χρόνων.