Το Round House των Feldman Architecture
Το Round House των Feldman Architecture

Το Round House των Feldman Architecture

RE+D magazine
02.12.2021

Την γνωστή "στρογγυλή κατοικία" που βρίσκεται στον λόφο κοντά στη Silicon Valley της Καλιφόρνια ανακαίνισε πλήρως το αρχιτεκτονικό γραφείο Feldman Architecture.

Η κατοικία βρίσκεται στην πόλη Los Altos Hills και συνορεύει με προστατευόμενη περιοχή. Ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1960 και το συνολικό εμβαδόν της ανέρχεται σε 474 τετραγωνικά μέτρα.

Όταν ένα ζευγάρι με δύο παιδιά αγόρασαν το Round House -ο αρχιτέκτονας που το σχεδίασε είναι άγνωστος- δεν ήξεραν τι ακριβώς σήμαινε να κάνουν ανακαίνιση του ακινήτου.

«Οι πελάτες ερωτεύτηκαν αυτή την αλλόκοτη κυκλική οικία και αρχικά προγραμμάτιζαν μια περιορισμένη αναδιαμόρφωση» είπαν οι αρχιτέκτονες από το με έδρα το Σαν Φρανσίσκο γραφείο. «Λίγο μετά την εγκατάστασή τους εκεί, το ζευγάρι συνειδητοποίησε τις ανεπάρκειες της νέας κατοικίας τους. Η ομάδας μας ξεκίνησε να δημιουργήσει έναν όλο σεβασμό εμπλουτισμό της αρχικής μορφής της οικίας». 

Οι τοίχοι και η οροφή ξαναχτίστηκαν και το εξωτερικό καλύφθηκε εκ νέου με γηρασμένο με θερμική τεχνολογία ξύλο accoya. Έγιναν αλλαγές στην κάτοψη, περιλαμβανομένης της αμοιβαίας αλλαγής των σημείων όπου ήταν το κύριο υπνοδωμάτιο και οι χώροι κοινής χρήσης.