Ντεμπούτο της "MANDARIN ORIENTAL" στην Ελλάδα
Ντεμπούτο της "MANDARIN ORIENTAL" στην Ελλάδα

Ντεμπούτο της "MANDARIN ORIENTAL" στην Ελλάδα

Σε συνεργασία της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) και της Mandarin Oriental Hotel Group.
RE+D magazine
08.02.2022

Η Mandarin Oriental Hotel Group και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ανακοινώνουν την άφιξη του πρώτου ξενοδοχείου Mandarin Oriental στην Ελλάδα, την άνοιξη του 2023 στην Costa Navarino.

Το νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort αναπτύσσεται σε έκταση 1.400 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio,  σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino. O σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ.. Χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο, χαρίζοντας απαράμιλλη θέα στη θάλασσα. Οι signature θεραπείες ευεξίας του Mandarin Oriental θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο spa, σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Στην περιοχή Navarino Bay βρίσκεται ήδη το γήπεδο γκόλφ 18 οπών The Bay Course που σχεδίασε ο Robert Trent Jones II, καθώς επίσης και το βραβευμένο υπόσκαφο Bay Clubhouse με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου.

Τέλος, το Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται δίπλα στη Navarino Agora, μια ανοικτή αγορά με επιλεγμένα καταστήματα, street food, και υπαίθριο σινεμά.


Αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων από το Χονγκ Κονγκ

Η αλυσίδα Mandarin Oriental Hotel Group International Limited (MOHG) είναι ένας όμιλος επενδύσεων και διαχείρισης ξενοδοχείων με έδρα το Χονγκ Κονγκ που εστιάζει σε πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες, με συνολικά 33 ακίνητα παγκοσμίως, από τα οποία 20 ανήκουν πλήρως ή εν μέρει στη MOHG. 

Τα Mandarin Oriental ιδρύθηκαν το 1985 μετά τη συγχώνευση της Mandarin International Hotels Limited και της εταιρείας χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων The Oriental, στο οποίο η Mandarin κατέχει μερίδιο 49% από το 1974.