Τα πρώτα σημάδια ανόδου της τουριστικής ζήτησης "είδαν" τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο
Τα πρώτα σημάδια ανόδου της τουριστικής ζήτησης "είδαν" τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο

Τα πρώτα σημάδια ανόδου της τουριστικής ζήτησης "είδαν" τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο

Τα σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας έπληξαν σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο.
Ειρήνη Θεοφανίδου
16.02.2022

Τα σκληρά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας ιδιαίτερα στο Λονδίνο απ όλες τις μεγάλες πόλεις παγκοσμίως έπληξαν σκληρά την ξενοδοχειακή αγορά της πόλης.

Σήμερα η πόλη δείχνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης τόνισε ο επικεφαλής της Edwardian Hotels, Peter Anscomb, μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «London hotel market: Whats next» που διοργανώθηκε από την HVS.

Όπως είπε «η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει αν και δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί που αφορούν στην πανδημία και την παραλλαγή «όμικρον». Η εταιρεία του άνοιξε το πολυτελές ξενοδοχείο The Londoner στην πόλη μέσα στο 2021.

Ο ίδιος είπε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν το Ηνωμένο Βασίλειο καταχωρημένο στο ‘επίπεδο 4’ υποδηλώνοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο Covid-19.  Οι ξενοδόχοι στο Λονδίνο είναι αισιόδοξοι και βλέπουν καλά σημάδια ανάπτυξης της αγοράς όπως η μεγαλύτερη διαμονή των τουριστών σε μικρή αντίθεση με τις αυξήσεις των τιμών και του κόστους.

«Η περσινή χρονιά ήταν δυνατή. Η πληρότητα στα δωμάτια ήταν στο 55% σε σύγκριση με το 2019», δήλωσε ο Michael Izzo, ο οικονομικός διευθυντής της Corinthia Hotels με έδρα το Λονδίνο. «Εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με τη μέρα, βλέπουμε τη ζήτηση να επανέρχεται και νομίζω ότι η ανάκαμψη θα έρθει πολύ γρήγορα», είπε.

Ο David Orr, Διευθύνων Σύμβουλος των Resident Hotels και συνιδρυτής και πρόεδρος της Urbanist Hotels, και ο Edwardian's Anscomb ήταν πιο επιφυλακτικοί. Ο Orr είπε ότι οι προθεσμιακές κρατήσεις πραγματοποιούνται με "ημι-κανονικό ρυθμό". «Είμαστε μπροστά από το 2019, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα ως προς τη στρατηγική επιχειρηματικού μοντέλου μας όταν ανοίξουν πλήρως οι αγορές», είπε ο ίδιος.