Εντός του 2022 η είσοδος της Trade Estates στο ΧΑ
Εντός του 2022 η είσοδος της Trade Estates στο ΧΑ

Εντός του 2022 η είσοδος της Trade Estates στο ΧΑ

Στόχος ο διπλασιασμός της αξίας του χαρτοφυλακίου και οι εξαγορές ακινήτων και εκτός Ομίλου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
25.11.2021

Σημαντικό ρόλο στο εγχώριο κλάδο των ακινήτων φιλοδοξεί να παίξει το επόμενο διάστημα η Trade Estates, o βραχίονας του real estate του ομίλου Fourlis.

Οπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας κατά την διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων σε αναλυτές της αγοράς η είσοδος της ΑΕΕΑΠ στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προχωρά με γοργούς ρυθμούς και προγραμματίζεται εντός του 2022. 

Η εταιρεία, όπως υπογράμμισε τόσο ο Πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φουρλής, όσο και ο CEO Απόστολος Πεταλάς είναι η μοναδική στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ που εξειδικεύεται στο κομμάτι της πολυκαναλικής προσέγγισης (omnichannel) σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, αλλά και σε "big boxes" ακίνητα.

Μάλιστα, ο κ. Πεταλάς υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος της ΑΕΕΑΠ είναι να παραμείνει κυρίαρχη σε αυτούς τους τομείς και φυσικά στον κλάδο των Logistics κατά το επόμενο διάστημα με διπλασιασμό της αξίας του χαρτοφυλακίου.

Εκτός των υφιστάμενων ακινήτων αλλά και των νέων αναπτύξεων του ομίλου η ΑΕΕΑΠ θα προχωρήσει σε συμφωνίες εξαγοράς ιδιοκτησιών και εκτός ομίλου.

Η Trade Estates διαθέτει στην παρούσα φάση ακίνητα αξίας €190 εκατ. και πρόγραμμα αγορών και ανάπτυξης περίπου €250 εκατ. φιλοδοξώντας να παίξει σημαντικό ρόλο στο ελληνικό real estate.

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στην είσοδο του ομίλου στο μεγάλο project της Lamda Development στο Ελληνικό στο οποίο προβλέπεται επένδυση ύψους €55 εκατ. σε χρονικό ορίζοντα τριετίας. 

Μεταξύ των big box στον κλάδο λιανεμπορίου που θα λειτουργήσουν στον νέο εμπορικό προορισμό των νοτίων προαστίων, θα είναι και ένα μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ, συνολικού εμβαδού 10.000-12.000 τμ αλλά κι ένα μεγάλο κατάστημα Intersport.