Συμφωνία €100 εκατ. για χαρτοφυλάκιο σουπερ μαρκετ στη Γερμανία
Συμφωνία €100 εκατ. για χαρτοφυλάκιο σουπερ μαρκετ στη Γερμανία

Συμφωνία €100 εκατ. για χαρτοφυλάκιο σουπερ μαρκετ στη Γερμανία

Περιλαμβάνει 20 ακίνητα σε μητροπολιτικές περιοχές της χώρας τα οποία μισθώνουν οι Edeka Group, Rewe Group και Lidl.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.11.2021

Η Slate Asset Management ("Slate"), παγκόσμια πλατφόρμα εναλλακτικών επενδύσεων που επικεντρώνεται στην ακίνητη περιουσία, ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων λιανεμπορίου τροφίμων στη Γερμανία για πάνω από €100,0 εκατ.

Η εν λόγω εξαγορά αυξάνει την έκθεση της Slate στην Ευρώπη και κυρίως σε βασικά ακίνητα υψηλών προδιαγραφών. Η εταιρεία απέκτησε το χαρτοφυλάκιο σε μια εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή από την KRE//GROUP.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 30 ακίνητα στρατηγικά κατανεμημένα μέσα και γύρω από μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές στη Γερμανία με υψηλές δυνατότητες μελλοντικής αύξησης του κύκλου εργασιών, συμπεριλαμβανομένων του Βερολίνου, του Ανόβερου, της Κολωνίας και του Αμβούργου.

Βασικοί μισθωτές των ακινήτων είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο των σουπερ μάρκετ παγκοσμίως όπως οι: Edeka Group, Rewe Group και Lidl.

Το εν λόγω deal είναι το τρίτο της Slate στη Γερμανία το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η εταιρεία απέκτησε δύο επιπλέον χαρτοφυλάκια με εννέα ακίνητα επίσης του κλάδου λιανικής τροφίμων το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022.