Στρατηγική συνεργασία με την Worldline ξεκινά η Eurobank
Στρατηγική συνεργασία με την Worldline ξεκινά η Eurobank

Στρατηγική συνεργασία με την Worldline ξεκινά η Eurobank

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου του 2022.
RE+D magazine
07.12.2021

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Eurobank υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την Worldline.

Η συμφωνία πιο αναλυτικά περιλαμβάνει:

α) Την πώληση του 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών («PayCo») στην Worldline με την Eurobank να διατηρεί το 20% και

β) Μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη διανομή των προϊόντων της PayCo στην Ελλάδα μέσω του δικτύου της Eurobank.

Η μονάδα υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank διατηρεί μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ελληνική αγορά με μερίδιο 21% στον εγχώριο όγκο συναλλαγών. Διατηρεί στελεχιακό δυναμικό 40 υπαλλήλων και διαχειρίζεται συναλλαγές 123.000 φυσικών και ψηφιακών εμπόρων που ξεπερνούν συνολικά σε αξία τα €7 δισ. σε ετήσια βάση.

Στα πλαίσια της στρατηγικής της Eurobank να δημιουργεί συνεργασίες με κορυφαίους συνεργάτες, η μακροπρόθεσμη αυτή συμφωνία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και εξειδίκευση της Worldline με τις δυνατότητες του δικτύου καταστημάτων της Eurobank και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον τομέα της αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών για τους πελάτες της Eurobank αλλά και για την αγορά συνολικά.

Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε €320 εκατ. τίμημα το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής. Η Συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές από την PayCo και τα συνήθη δικαιώματα προστασίας μειοψηφίας.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στο δείκτη CET1 του Ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του τρίτου τριμήνου του 2021).

Τα μέρη επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τη Συναλλαγή εντός του δεύτερου τριμήνου του 2022 υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.