"Στοιχηματίζει" στις επενδυτικές ευκαιρίες της Ευρώπης η Blackstone
"Στοιχηματίζει" στις επενδυτικές ευκαιρίες της Ευρώπης η Blackstone

"Στοιχηματίζει" στις επενδυτικές ευκαιρίες της Ευρώπης η Blackstone

Διπλασίασε τους υπαλλήλους της στο Λονδίνο την περίοδο της πανδημίας του covid19.
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.03.2022

Η Blackstone Inc. έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της στο Λονδίνο στα 500 άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς στοιχηματίζει ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή της στην περιοχή.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής τεράστιας ανάπτυξης στην επιχείρηση», δήλωσε ο Farhad Karim σε συνέντευξή του σύμφωνα με το Bloomberg. 

Η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 200 άτομα στο Λονδίνο από τον Μάρτιο του 2020 και επεκτείνεται επίσης στο Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και αλλού επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Οι εκατοντάδες προσλήψεις γίνονται σε μια στιγμή όπου οι επενδυτικές εταιρείες είναι σε θέση να προσφέρουν ελκυστικό premium για να δελεάσουν τους διαπραγματευτές από επενδυτικές τράπεζες.

 Η Blackstone, η Apollo Global Management Inc., η Ares Management Corp., η Carlyle Group Inc. και η KKR & Co. κατέβαλαν μέση αποζημίωση ανά εργαζόμενο μόλις 2 εκατομμύρια δολάρια για το 2021. Σε σύγκριση, η μέση αμοιβή στις πέντε μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ ήταν 232.000 δολάρια. 

Ο "χορός" των προσλήψεων για την Blackstone περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Tara Morrison και Catherine Chiurco από την JPMorgan Chase & Co., την Caroline Hill από την Lloyds Banking Group Plc και τους Christopher Weber και Heather von Zuben από την Goldman Sachs Group Inc.

«Προφανώς, πολλά από αυτά τα ταλέντα που αναζητούμε προέρχονται από τον κόσμο της επενδυτικής τραπεζικής», συμπλήρωσε ο Karim τονίζοντας ότι «Δεν είναι απλώς μια διαφορά αμοιβών που προσελκύει τους τραπεζίτες στην εταιρεία. Η πληρωμή είναι σημαντική, αλλά είναι ένας συνδυασμός παραγόντων».