Στην σύνταξη βγαίνει ο J.W. Marriott Jr
Στην σύνταξη βγαίνει ο J.W. Marriott Jr

Στην σύνταξη βγαίνει ο J.W. Marriott Jr

RE+D magazine
16.02.2022

Τη περασμένη Δευτέρα, μετά από περισσότερα από 60 χρόνια στην ηγεσία των Marriott, ο J.W. Marriott, Jr., 89 ετών, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου τον Μάιο και δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο στην προσεχή Ετήσια Συνέλευση των Μετόχων.

Την θέση του θα παραδώσει στον γιο του David S. Marriott, 48 ετών. Η μετάβαση αυτή σχεδιαζόταν εδώ και αρκετό καιρό.

Ο J.W. Η Marriott, Jr. οδήγησε αυτό που κάποτε ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μη αλκοολούχας μπύρας και εστίασης στο να γίνει ένας παγκόσμιος γίγαντας φιλοξενίας. 

Το πάθος του για τη βιομηχανία της φιλοξενίας ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, όταν πέρασε τα χρόνια του γυμνασίου και του κολεγίου εργαζόμενος στην αλυσίδα εστιατορίων Hot Shoppes της οικογένειας. Έγινε συνεργάτης πλήρους απασχόλησης το 1956 και αμέσως μετά άρχισε να επιβλέπει το πρώτο ξενοδοχείο Marriott. Έγινε πρόεδρος της εταιρείας το 1964 και διευθύνων σύμβουλος το 1972, ρόλο που κράτησε για 40 χρόνια πριν παραιτηθεί στις 31 Μαρτίου 2012. Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου το 1985.