Σε εξέλιξη η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό
Σε εξέλιξη η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό

Σε εξέλιξη η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό

Πρόκειται για το κτίριο που θα στεγάζει τα τέσσερα σωματεία ΑμεΑ (Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας - ΣΑμΣΚΠ).
RE+D magazine
01.12.2021

Την άνοιξη του 2022 θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο μεγάλο έργου του Ελληνικού που θα στεγάζει τέσσερα σωματεία ΑμεΑ (Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας - ΣΑμΣΚΠ).

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό σε διεθνές επίπεδο κτίριο βιώσιμου σχεδιασμού και ο στόχος που τέθηκε εξαρχής ήταν να ανταποκρίνεται απόλυτα και με σεβασμό στις ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των πολιτών ΑμεΑ στους οποίους απευθύνεται.

Το έργο έχει περάσει μέσα από μια εξαιρετικά σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ανάγκη μετατόπισης υφιστάμενου κεντρικού αγωγού απορροής όμβριων υδάτων που βρέθηκε στο χώρο. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο, ενώ η μελέτη που εκπονήθηκε από τη Lamda έπρεπε να θεωρηθεί από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.