Πως το Κινεζικό κράτος οδηγεί σε ελεύθερη πτώση τα κέρδη της Alibaba
Πως το Κινεζικό κράτος οδηγεί σε ελεύθερη πτώση τα κέρδη της Alibaba

Πως το Κινεζικό κράτος οδηγεί σε ελεύθερη πτώση τα κέρδη της Alibaba

Πτώση καθαρών κερδών της τάξης του 81% κατά το β' τρίμηνο ανακοίνωσε η εταιρεία.
RE+D magazine
19.11.2021

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα κέρδη του μεγαλύτερου κινεζικού ομίλου στο ηλεκτρονικό εμπόριο Alibaba καθώς η κυβέρνηση εντείνει τις πιέσεις της στις εταιρίες του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πτώση καθαρών κερδών της τάξης του 81% κατά το β' τρίμηνο της οικονομική του χρήσης στα 5,37 δισ. γιουάν (€741,3 εκατ. ), από 28,7 δισ. γιουάν την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν.

Ο κύκλος εργασιών, αντίθετα, αυξήθηκε σε ποσοστό 29% σε ετήσια βάση στα 155 δισ. γιουάν (€21,4 δισ.) για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η Alibaba, με ειδικό βάρος στον κλάδο αυτό που ανέκαθεν θεωρούνταν πρότυπο, ήταν η πρώτη που αποτέλεσε στόχο των αρχών, όταν το Πεκίνο αυστηροποίησε το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρίες του Διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται οτι το Πεκίνο επιβάλλει συνεχώς νέους περιορισμούς στις εταιρείες του Διαδικτύου. Οι περιορισμοί αφορούν από το περιεχόμενο έως τα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Επιπλέον μια σειρά από νέες ρυθμίσεις επιτρέπουν στις αρχές να προχωρούν από αντιμονοπωλιακού χαρακτήρα έρευνες κατά των τεχνολογικών κολοσσών έως τον χρονικό περιορισμό της ενασχόλησης των ανηλίκων με τα video games