"Πράσινο φως" από κεφαλαιαγορά για την ομολογιακή έκδοση της Noval Property
"Πράσινο φως" από κεφαλαιαγορά για την ομολογιακή έκδοση της Noval Property

"Πράσινο φως" από κεφαλαιαγορά για την ομολογιακή έκδοση της Noval Property

Κεφάλαια έως και €125 εκατ. στοχεύει να αντλήσει η ΑΕΕΑΠ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
25.11.2021

Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» για τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή για διαπραγμάτευση έως 120.000 άυλων, κοινών, ανώνυμων ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου επταετούς διάρκειας έδωσε μεταξύ άλλων αποφάσεων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ελληνική αγορά με ένα φιλόδοξο και "πράσινο" πρόγραμμα επενδύσεων. Εχει ενεργητικό €432 εκατ. και κατέχει 45 ακίνητα, επιφάνειας 453.000 τ.μ.

Η εταιρεία στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων ύψους έως και €125 εκατ., με τα οποία θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα και ίσως να αποπληρώσει και μέρος του δανεισμού της.

Οπως έχει κάνει γνωστό η ΑΕΕΑΠ ποντάρει σε προνομιούχα κτίρια γραφείων με πιστοποίηση σχεδιασμού LEED και WELL, αλλά και στη μετατροπή πρώην βιομηχανικών ακινήτων σε κέντρα logistics και data centres.

Παράλληλα, το επενδυτικό της ενδιαφέρον στρέφεται και σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα με κατοικίες και σε έργα αστικής ανάπλασης μικτής χρήσης, κυρίως στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σε κοινό σχήμα με το fund Brook Lane πλειοδότησε στο πλειστηριασμό για την πώληση του οικοπέδου της ΕΚΤΑΣΙΣ με τα κεντρικά γραφεία της Kodak επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, προσφέροντας €28,5 εκατ. Στα σχέδια της είναι να αναπτύξει στο οικόπεδο ένα μοντέρνο και φιλικό προς το περιβάλλον πάρκο γραφείων.

Δείτε την ανακοίνωση της Noval Property