Πούλησε τα 108 στρέμματα η ΕΤΑΔ στο Λιμάνι του Αστακού
Πούλησε τα 108 στρέμματα η ΕΤΑΔ στο Λιμάνι του Αστακού

Πούλησε τα 108 στρέμματα η ΕΤΑΔ στο Λιμάνι του Αστακού

Βάζει πλάτη για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης που δρομολογείται στην περιοχή
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
04.01.2022

Βάζει πλάτη η ΕΤΑΔ για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης που δρομολογείται στην περιοχή με την ολοκλήρωση της πώλησης ακινήτου συνολικής έκτασης 108 στρεμμάτων στην "ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΑΕ".

Το ακίνητο (πρώην δημόσιο κτήμα) βρίσκεται στη θέση «Πλατυγιάλι» της Κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, είναι όμορο της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) και αποτελείται από έξι εδαφικές εκτάσεις, πουλήθηκε έναντι €1.652.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή σχεδιάζεται η κατασκευή μαρίνας πολυτελών σκαφών η οποία θα υποστηρίζεται από υπηρεσίες (καταστήματα γραφεία ξενοδοχεία) καθώς επίσης και η ανάπτυξη συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών από επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν μεγαλομέτοχοι της Αrchirodon, η A1 Yacht Trade, (ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε πολυτελή γιοτ) και fund από τον αραβικό κόλπο. 

Η πώληση κρίθηκε απαραίτητη για την υλοποίηση μεγάλης επένδυσης καθώς πρόκειται για ένα ακίνητο με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία. 

Η “ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε.” της πρώην κατασκευστικής εταιρείας ΑΕΓΕΚ η οποία κατέρρευε όπως και οι περισσότερες κατασκευαστικές της χρυσής περιόδου των ολυμπιακών έργων, περιήλθε στις τράπεζες έναντι δανειακών υποχρεώσεων Στην εταιρεία πλέον συμμετέχουν η «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» (ALPHA BANK 71,08% και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 28,92%) κατά 97,01% και η «ΣΥ.ΜΕΤ. Α.Ε.» κατά 2,99% .

Η ΕΤΑΔ κατάφερε με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα για την εξαγορά του συγκεκριμένου δημόσιου κτήματος που για πρώτη φορά εκδηλώθηκε το 2009 από την αγοράστρια προς το Ελληνικό Δημόσιο. 

Είχε προηγηθεί η μεταβίβαση του ακινήτου από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΤΑΔ το 2016, όπως και όλοι οι απαραίτητοι νομικοί έλεγχοι και ενέργειες από την πλευρά της ΕΤΑΔ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος, μετά και την πρόσφατη έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, για την ολοκλήρωση μίας επωφελούς συμφωνίας, που, μέσω της αξιοποίησης της ναυτιλιακής και βιομηχανικής ζώνης, αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.