Μεγάλη επένδυση της Blackstone στις ΑΠΕ
Μεγάλη επένδυση της Blackstone στις ΑΠΕ

Μεγάλη επένδυση της Blackstone στις ΑΠΕ

Επενδύει περίπου $3 δισ. στην Invenergy Renewables Holdings Llc, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ΑΠΕ στη Βόρεια Αμερική.
Ειρήνη Θεοφανίδου
10.01.2022

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Blackstone επενδύοντας περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Invenergy Renewables Holdings Llc, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τα χρήματα που θα επενδύσει η Blackstone στοχεύουν στην παροχή κεφαλαίων για την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Invenergy.

Η Blackstone, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, όπως τα ιδιωτικά κεφάλαια και τα ακίνητα, επιδιώκει να ενισχύσει το "πράσινο αποτύπωμά της" καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν όλο και περισσότερο τις εταιρείες για τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον και στους εργαζόμενους.

Επί του παρόντος, η εταιρεία εκμεταλλεύεται πάνω από 175 έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος σχεδόν 25.000 μεγαβάτ που αναπτύχθηκαν σε τέσσερις ηπείρους. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει έργα παραγωγής που τροφοδοτούν το ισοδύναμο 8,5 εκατομμυρίων σπιτιών.