Ξεκινούν έργα αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Βουλής επί της οδού Φιλελλήνων
Ξεκινούν έργα αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Βουλής επί της οδού Φιλελλήνων

Ξεκινούν έργα αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Βουλής επί της οδού Φιλελλήνων

Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από την Περιφέρεια Αττικής.
RE+D magazine
24.02.2022

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού-διατηρητέου κτιρίου της Βουλής, χαρακτηρισμένου ως μνημείου το οποίο βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 23, τα οποία θα γίνουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ύψους 4.141.883,81€, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου υπεγράφη στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα προβλέπεται στατική ενίσχυση του κτηρίου, ανα-διαρρύθμιση, καθώς και η ανακατασκευή ή επισκευή των επί μέρους στοιχείων, ώστε να εξυπηρετεί τις νέες χρήσεις και να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες προδιαγραφές, διατηρώντας όμως παράλληλα τον μορφολογικό χαρακτήρα του. 

Το κτήριο περιήλθε στην ιδιοκτησία της Βουλής από την Εθνική Τράπεζα, το 1996, έχοντας ήδη διέλθει μια ιστορική πορεία, αφού ιδιοκτήτες του υπήρξαν οι οικογένειες Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου, Θεοφίλη. 

Η ανακαίνισή του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, περιλαμβάνει, εκτός των στατικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων του, την αποκατάσταση του ζωγραφικού και άλλου διακόσμου του.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία των βουλευτών κ.κ. Σάββα Χιονίδη και Χαράλαμπου Μαμουλάκη, του Προισταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση, πολιτικών μηχανικών και μελών του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής κ. Παναγιώτη Πολυχρονόπουλου, νομικών συμβούλων και εκπροσώπου της Υπηρεσίας Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής.