Ίδρυση του Co-Lab της TUI στη Ρόδο
Ίδρυση του Co-Lab της TUI στη Ρόδο

Ίδρυση του Co-Lab της TUI στη Ρόδο

Θα αφορά σε ολόκληρη την αλυσίδα υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης.
RE+D magazine
20.01.2022

Την συμφωνία για την ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας Co-Lab που αφορά στην ανάπτυξη πολιτικών και προγραμμάτων που θα διασφαλίσουν τον βιώσιμο τουρισμό ανακοίνωσε ο όμιλος TUI και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το  Co-Lab θα συσταθεί στη Ρόδο, με στόχο να συμβάλλει στη μετατροπή του νησιού σε υπόδειγμα πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού που θα αφορά ολόκληρη την αλυσίδα υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης: από τα ξενοδοχεία και τα μέσα μεταφοράς έως τα μουσεία και τους χώρους ψυχαγωγίας.

Με τον τρόπο αυτό, το Νησί των Ιπποτών θα προσφέρει έναν απτό οδικό χάρτη που θα μπορούν να υιοθετήσουν τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο.

Το νέο εργαστήριο θα αναζητήσει εφαρμόσιμες απαντήσεις σε σοβαρές προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως η μείωση του αντίκτυπου του τουρισμού στο περιβάλλον, αλλά με οφέλη για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομικών και για την αγορά εργασίας, χωρίς αποκλεισμούς. Πυξίδα για τη δράση του Co-Lab θα είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Co-Lab θα αποτελέσει παράλληλα κόμβο για τη συστηματική συνεργασία ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία σε κάθε στάδιο της όλης διαδικασίας, ώστε οι λύσεις που θα υλοποιηθούν να έχουν ευρεία στήριξη, θα καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού και να αποτελούν προϊόν σοβαρής διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

«Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι στα Ηνωμένα Έθνη όταν μιλάμε για βιωσιμότητα, δεν μιλάμε μόνο για περιβαλλοντική, οικολογική βιωσιμότητα. Αλλά και στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Χωρίς βιωσιμότητα στην οικονομία και την κοινωνία, δεν θα επιτευχθεί βιωσιμότητα στο πεδίο του περιβάλλοντος. Εάν οι πολίτες δεν γνωρίζουν πώς θα έχουν μερίδιο στον παγκόσμιο πλούτο, πώς θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τα παιδιά τους, πώς θα έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα δεν θα μεριμνήσουν για το περιβάλλον», σημείωσε ο CEO του TUI Group, Fritz Joussen.