ICI ΑΕΕΑΠ: Δίνει μέρισμα €0,36/μετοχή
ICI ΑΕΕΑΠ: Δίνει μέρισμα €0,36/μετοχή

ICI ΑΕΕΑΠ: Δίνει μέρισμα €0,36/μετοχή

Μέσα στο 2019 η εταιρεία πούλησε τρία ακίνητα
01.07.2020

Την διανομή μερίσματος ποσού €0,36 ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία) αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα). Η διατήρηση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της αλλά και οι περαιτέρω επενδύσεις σε τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα και το retail με έμφαση τα σούπερ μάρκετ αποτελούν βασικούς στόχους της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ευάγγελο Κοντό, εξαιτίας της πανδημίας ορισμένες κατηγορίες ακινήτων όπως το κομμάτι των εμπορικών καταστημάτων και ειδικά η εστίαση θα πληγούν περισσότερο και γι αυτό δεν αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα όσον αφορά σε μελλοντικές επενδύσεις. Ωστόσο, η ΑΕΕΑΠ δηλώνει "δίπλα" στους μισθωτές της σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού.

Σχολιάζοντας την απόφαση να μην προχωρήσει στην απόκτηση εμπορικού ακινήτου στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι ο κ. Κοντός είπε "Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα αναλύουμε σε βάθος την οποιαδήποτε επένδυση και θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ασφαλή βήματα όπως και στο παρελθόν". Υπενθυμίζεται ότι η ICI ήταν η πρώτη ΑΕΕΑΠ που ακύρωσε συμφωνία απόκτησης επαγγελματικού ακινήτου εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 αποσύροντας το αρχικό ενδιαφέρον της σε σχετικό διαγωνισμό της Πειραιώς Real Estate.

Μέσα στο 2019 η εισηγμένη πούλησε συνολικά τρία ακίνητα, σε τίμημα υψηλότερο της τιμής κτήσης και συγκεκριμένα 245 χιλ. ευρώ, διαμέρισμα 98,6 τ.μ. στην οδό Φωκιανού 44, στο Παγκράτι, 849 χιλ. ευρώ, ισόγειο 191,1 τ.μ. και διαμέρισμα πρώτου ορόφου 200 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μονής Αστερίου και Δαιδάλου στην Πλάκα καθώς και 2,4 εκατ. ευρώ κτήριο γραφείων, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης 115-117 με την Ηλία Ηλιού, στην Αθήνα

ICI