Η Dimand αναλαμβάνει την "αναγέννηση" του Μινιόν
Η Dimand αναλαμβάνει την "αναγέννηση" του Μινιόν

Η Dimand αναλαμβάνει την "αναγέννηση" του Μινιόν

Πλειοδότης στον διαγωνισμό της Folli-Follie για το ιστορικό ακίνητο, με ποσό άνω των €25 εκατ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.11.2021

Η εταιρεία Dimand πλειοδότησε τελικά στον διαγωνισμό της Folli-Follie για την απόκτηση του ιστορικού ακινήτου του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Δημήτρη Ανδριόπουλου κατέβαλε προσφορά ύψους άνω των €25 εκατ. για το περιουσιακό στοιχείο των 20.000 τετραγωνικών μέτρων που έβγαλε στο σφυρί η υπό εξυγίανση εταιρεία Folli-Follie.

Οπως έγραφε πρόσφατα το ered.gr πέντε σχήματα είχαν καταθέσει προσφορά με την Dimand να διεκδικεί μεταξύ αυτών την απόκτηση του Μινιόν για το οποίο έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τη μίσθωσή του εμπορικές φίρμες, αλλά και ξενοδοχειακοί όμιλοι αφού λόγω της θέσης του αποτελεί ακίνητο "φιλέτο".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα οπότε και εκτιμάται ότι θα "πέσουν" οι τελικές υπογραφές.

Το ιστορικό ακίνητο

Το ΜΙΝΙΟΝ βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου και Δώρου και ανήκει στην "υπό εξυγίανση" εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑ, Folli Follie. Εχει συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 21.000 τετραγωνικά μέτρων και δεν περιλαμβάνεται στα δεσμευμένα ακίνητα από την αρχή καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος εξαιτίας του σκανδάλου της εταιρείας. Η FF επιθυμεί να λάβει το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το ιστορικό ακίνητο που βαρύνεται από δυο προσημειώσεις περίπου €22,5 εκατ. κάθε μια. Σημειώνεται, ότι σύμβουλος για την διενέργεια του ως άνω διαγωνισμού ήταν η εταιρεία Δανός μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE.