Η ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την πρώτη φάση των έργων υποδομής στο Ελληνικό
Η ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την πρώτη φάση των έργων υποδομής στο Ελληνικό

Η ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την πρώτη φάση των έργων υποδομής στο Ελληνικό

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
11.03.2022

Με την ανάδειξη του ομίλου AVAX Α.Ε. ως Κύριου Αναδόχου ολοκληρώθηκε, η διαδικασία της τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης των προσφορών που υποβλήθηκαν αναφορικά με τα κατασκευαστικά έργα υποδομών της Α’ Φάσης του έργου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda Development οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου 2022 και θα συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο 2025.
Τα έργα υποδομών της Α’ Φάσης θα παραδίδονται σταδιακά και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παροχή ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου. Στο οδικό δίκτυο περιλαμβάνονται η υπογειοποίηση και ο ανισόπεδος κόμβος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς και η κατασκευή δικτύων κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση όλων των προγραμματιζόμενων Κτιρίων. 

Ανάμεσα σε αυτά είναι τα κτίρια των οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων και του αθλητικού συγκροτήματος, του Μητροπολιτικού Πάρκου και των λοιπών αναπτύξεων που προβλέπονται κατά την Α’ Φάση του έργου.

Υπενθυμίζεται ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα των υποδομών της Α Φάσης, που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό έως το 2025 αγγίζει τα  €500 εκατ

Για τα έργα υποδομών ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, καθώς και οι κοινοπραξίες των ΑΚΤΩΡ-Ελλάκτωρ-Archirodon, και Mytilineos-Intrakat-Wade Adams.