Φοιτητικές εστίες απέκτησε η PREMIA PROPERTIES
Φοιτητικές εστίες απέκτησε η PREMIA PROPERTIES

Φοιτητικές εστίες απέκτησε η PREMIA PROPERTIES

Τα ακίνητα ανήκουν σε μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών
RE+D magazine
23.12.2021

Την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση δυο αυτοτελών ακινήτων και του δικαιώματος μακροχρόνιας εκμετάλλευσης ενός τρίτου ανακοίνωσε η PREMIA PROPERTIES.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ακίνητα ανήκουν στην Hamlet Student Flats, μίας από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μίσθωσης  φοιτητικών κατοικιών.

Τα ακίνητα που θα λειτουργούν ως φοιτητικές εστίες, βρίσκονται σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, είναι συνολικού εμβαδού 7.764 τ.μ., και αποτελούνται συνολικά από 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments).  

Η φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης (επί της οδού Βαλαωρίτου 10) αποτελείται από 85 διαμερίσματα και λειτουργεί σε εκκλησιαστικό ακίνητο, το οποίο είναι μισθωμένο με μακροχρόνια σύμβαση διάρκειας 35 ετών.

To ακίνητο στην Πάτρα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αποτελείται από 49 διαμερίσματα και στην Αθήνα βρίσκεται στην Κυψέλη και αποτελείται από 19 διαμερίσματα. 

Τα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν σε €640 χιλ. με υπογεγραμμένες μισθώσεις διάρκειας 20 ετών.

Με την ενεργοποίηση της ως άνω συμφωνίας, η PREMIA PROPERΤIES θα διαθέτει 211 διαμερίσματα έχοντας σαν στόχο τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου 1.000 διαμερισμάτων μέχρι και το 2026.

Η Premia ξεκίνησε να επενδύει στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων  με την αγορά αυτοτελούς ακινήτου με 58 εξυπηρετούμενα διαμερισμάτα (serviced apartments) στον Πειραιά, (περιοχή Αγ. Διονυσίου)έναντι  €10,2 εκατ από την Dimand μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Το ακίνητο συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. είναι μισθωμένο στην Teleperformance Hellas μέχρι το  2034. 

Η Εταιρεία, σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις. Στόχος είναι η επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της καθώς και η διαχείριση του επενδυτικού κινδύνου με διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου  επενδύοντας σε έναν ακόμη κλάδο του real estate με εξαιρετικές προοπτικές.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η PREMIA PROPERTIES προχώρησε στη δεύτερη συναλλαγή εντός του 2021 στον κλάδο των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων σε τρεις πόλεις. Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη και λειτουργία στην Ελλάδα, φοιτητικών κατοικιών αντάξιων με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στέγασης στους φοιτητές της χώρας».